ua en ru

Після підписання УА Україна зможе отримати макрофінансову допомогу від ЄС в сумі 1 млрд дол., - Яценюк

Після підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом Україна зможе отримати макрофінансову допомогу від ЄС в сумі майже 1 млрд дол. Про це в ефірі "Шустер Live" на телеканалі "Інтер" заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, пояснюючи вигоди, які Україна отримає від підписання угоди.

"Для того, щоб зараз виконувати свої зобов'язання, нам потрібна програма з Міжнародним валютним фондом. Якщо ми підписуємо угоду з європейцями, нам відкривається шлях до десятимільярдної програми з МВФ... Після цього... ми повинні отримати реальну практичну допомогу від наших європейських друзів, починаючи з макрофінансової допомоги, яка майже 1 млрд дол., і закінчуючи конкретним інвестиціями з ЄБРР, з інших європейських фінансових установ, для того щоб створювати робочі місця в Україні", - зазначив Яценюк.

Також він зазначив, що у разі підписання угоди про асоціацію Україна отримає вихід на європейські ринки.

Нагадаємо, раніше Яценюк наголосив, що необхідно негайно відновити переговори з МВФ щодо отримання макрофінансової допомоги з ЄС і провести перемовини з Європейським банком реконструкції і розвитку для фінансування української економіки.