ua en ru

Після матчу Україна – Англія міліція отримала повідомлення незадоволеного вболівальника про замінування "Олімпійського"

До чергової частини головного управління МВС України в м. Києві о 1:35 надійшло анонімне повідомлення про замінування НСК "Олімпійський". Невстановлений абонент погрожував підірвати стадіон, оскільки він "не задоволений результатом гри" у матчі Україна - Англія. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС у м. Києві.

Протягом 20 хвилин чоловік тричі зателефонував до чергової частини. Попередньо встановлено, що псевдотерорист телефонував з трьох різних таксофонів, розміщених на сусідніх вулицях у Святошинському районі міста Києва. Під час перевірки стадіону та прилеглої території працівниками вибухо-технічної служби жодних підозрілих та небезпечних предметів не виявлено. Наразі за цим фактом триває дослідча перевірка. Проводяться оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення та затримання анонімного дозвонювача.

Прес-служба також повідомляє, що під час проведення футбольного матчу в м. Києві між командами Швеції та Франції у рамках Євро-2012 грубих правопорушень, пов'язаних з проведенням футбольного турніру, не зафіксовано.

Однак по закінченні футбольного матчу Україна - Англія кілька вболівальників, незадоволених фіналом матчу, вчинили протиправні дії. За кілька хвилин до завершення футбольних поєдинків на території столичної фан-зони на вул. Хрещатик 19-річний киянин підпалив димову шашку. Працівники приватної охорони, які забезпечують там правопорядок, миттєво зреагували на цю подію. Парубка одразу було затримано на місці та передано працівникам міліції.