ua en ru

Після легалізації Київрадою діяльності МАФ кількість кіосків в Києві може збільшитись до 30 тис., - Новак

В результаті прийнятого сьогодні, 26 січня, на сесії Київради рішення щодо легалізації діяльності малих архітектурних форм (МАФ), кількість кіосків у місті Києві може збільшитись до 30 тис. Про це заявила заступник голови фракції "Удар" у Київраді Наталія Новак, передає кореспондент РБК-Україна.
"Влада просто узаконює кіоски, які встановлені самовільно, і декларує, що місто нібито отримає від цього 150 млн грн. Але завтра це повернеться колосальними затратами. Адже через рік їх все одно треба буде демонтувати й встановлювати благоустрій території", - зазначила Новак.
Також вона додала, що Головне управління містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації (КМДА) весь час видавало у великій кількості тимчасові дозволи на встановлення МАФів, які не передбачені законом.
"Боротьба за наведення порядку на ділі виявляється банальним перерозподілом сфер впливу, пов'язаних з торгівлею в тимчасових спорудах. При чому, влада витискає дрібних підприємців з цієї сфери. Їм на зміну приходить системний бізнес, який не обмежується встановленням 1-2, а прагне встановити десятки кіосків. Під керівництвом Попова Київ перетвориться на місто десятків тисяч кіосків", - зауважила Новак.
Нагадаємо, сьогодні, 26 січня, Київрада затвердила новий порядок здійснення підприємницької діяльності в тимчасових спорудах до 2013 р.