ua en ru

Порошенко заявив, що мовна стаття закону про освіту відповідає європейським практикам

Порошенко заявив, що мовна стаття закону про освіту відповідає європейським практикам Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

За словам Порошенка, новий закон повинен не віддалити Україну від Європи, а наблизити

Президент України Петро Порошенко заявив, що мовна стаття освітньої реформи повністю відповідає європейським практикам. Про це голова держави сказав у ході своєї зустрічі з працівниками освіти.

"Пильно стежу та стежитиму, щоб залишався широкий простір для використання інших мов, якими говорять громадяни України. Мовна стаття українського освітнього закону повністю відповідає європейським практикам. Новий закон "Про освіту" повинен не віддалити нас від Європи, а, навпаки - наблизити", - підкреслив голова держави.

Президент також зазначив, що новий закон надає свободу вибору учням, утверджує свободу педагогічної творчості та навчальних закладів.

"Новий закон надає свободу вибору учням, утверджує свободу педагогічної творчості та навчальних закладів. У новому законі "Про освіту" закріплені гарантії навчання дітей та молоді з особливими освітніми потребами нарівні з іншими учнями. Ми не могли не посилити роль української мови в освіті. Людина, яка закінчує українську школу, має говорити українською", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, у понеділок, 25 вересня, президент України Петро Порошенко підписав закон № 2145-VІІІ "Про освіту", прийнятий Верховною Радою України від 5 вересня 2017 року.