ua en ru

Порошенко заявив про можливості для підвищення рівня життя українців

Порошенко заявив про можливості для підвищення рівня життя українців Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

На думку Порошенка, Україна вийшла з "глибокого шоку" після російської агресії

Позитивний прогноз про подальше зростання ВВП України створює можливості поліпшення рівня життя громадян. Про це на заходах до Дня Незалежності України в Києві заявив президент Петро Порошенко.

"На двадцять шостому році незалежності ми, нарешті, вийшли з глибокого шоку, болю і випробувань, які спричинила для української економіки російська гібридна агресія. Відновили зростання ВВП, і подальші прогнози - позитивні. Це створює можливості для поступового відновлення рівня життя українців", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, в середині липня Світовий банк поліпшив прогноз ВВП України на 2018-2019 роки. Зокрема, прогноз зростання економіки України в 2018 році покращено з 3% до 3,5%, в 2019 році - з 3% до 4%.

"Традиційно, державний сектор домінує в українській економіці. Прогнози Світового банку вказують на те, що приватний сектор в Україні займе вирішальні позиції в наступні роки, якщо буде активно брати участь у реформуванні", - зазначив керівник програм людського розвитку Світового банку Фон Зао.