ua en ru

Порошенко висловив співчуття у зв'язку зі смертю глави УПЦ МП Володимира

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття у зв'язку зі смертю глави Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) митрополита Володимира.

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття у зв'язку зі смертю глави Української Православної Церкви Московського Патріархату (УПЦ МП) митрополита Володимира. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента України.

"З життя пішов видатний духовний лідер, який очолював Церкву в часи її відродження після десятиліть жорстокого гоніння. Власним прикладом він закликав до життя за заповідями Господніми, до милосердя та благодійності, примирення і порозуміння. Всі його архіпастирське служіння було сповнене любові до рідної України", - йдеться у співчутті Глави держави.

Як повідомляється, Порошенко висловив співчуття єпископату, духовенства, чернецтва та вірних УПЦ МП у зв'язку зі смертю митрополита.

Раніше співчуття у зв'язку зі смертю Володимира принесли спікер Верховної Ради Олександр Турчинов і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, митрополит Володимир помер в ніч на 5 липня.

В лютому 2014 р. Синод УПЦ МП відсторонив його від виконання обов'язків за станом здоров'я.