ua en ru

Порошенко поклав відповідальність за ситуацію в Іловайську на керівників підрозділів, що кинули лінію оборони

Президент України Петро Порошенко заявляє, що відповідальність за ситуацію в Іловайську Донецької області, де виявилися оточеними бойовиками українські сили АТО, несуть керівники підрозділів, які самовільно залишили свої позиції.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що відповідальність за ситуацію в Іловайську Донецької області, де виявилися оточеними бойовиками українські сили АТО, несуть керівники підрозділів, які самовільно залишили свої позиції. Про це Порошенко заявив у вступній промові на засіданні Ради національної безпеки і оборони України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Певною мірою відповідальність за ситуацію в Іловайську, без сумніву, несе керівництво двох підрозділів, які самовільно залишили лінію оборони. Тим самим, вони поставили в надзвичайно складне становище своїх товаришів", - заявив Президент.

Порошенко закликав забезпечити заходи для попередження дезертирства і зради в лавах військових: "Підкреслюю, держава візьме надзвичайні і рішучі заходи, щоб не допустити національної зради".