ua en ru

Порошенко звільнив 2 суддів за порушення присяги

Порошенко звільнив 2 суддів за порушення присяги Фото: Петро Порошенко

Президент звільнив ще 4 суддів за власним бажанням і у зв'язку з закінченням строку призначення

Президент Петро Порошенко звільнив двох суддів за порушення присяги судді. Про це свідчить указ президента №401, опублікований на сайті голови держави.

"Відповідно до пункту 5 частини п'ятої статті 126 Конституції України постановляю звільнити з посад: суддю Донецького окружного адміністративного суду Бойко Миколу Івановича - у зв'язку з порушенням присяги судді; суддю господарського суду Одеської області Меденцева Павла Анатолійовича - у зв'язку з порушенням присяги судді", - сказано в тексті указу.

Крім того, указами №398-400 і №402 голова держави звільнив Сергія Бундукова з посади судді Антрацитівського міськрайонного суду Луганської області, Романа Твердохліба з посади судді Луганського окружного адміністративного суду і Марину Лукінову з посади судді Житомирського районного суду в зв'язку з поданими ними заявами про звільнення за власним бажанням.

Також з посади судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області був звільнений Анатолій Іванов у зв'язку із завершенням терміну, на який його було призначено.

Нагадаємо, Вища рада юстиції України прийняла рішення внести подання президенту Петру Порошенко на звільнення скандальної судді Печерського районного суду Києва Оксани Царевич за порушення присяги.