ua en ru

Порошенко уповноважив Данилюка підписати договір з ЄІБ на надання 200 млн євро кредиту для Донбасу

Порошенко уповноважив Данилюка підписати договір з ЄІБ на надання 200 млн євро кредиту для Донбасу Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Про це свідчить відповідне розпорядження

Президент України Петро Порошенко уповноважив міністра фінансів Олександра Данилюка на підписання листа про внесення змін до фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) - проект "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України". Про це свідчить відповідне розпорядження №160/2017 глави держави, опубліковане на сайті президента.

"Уповноважити міністра фінансів України Данилюка Олександра Олександровича на підписання Листа про внесення змін до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України")", - сказано в розпорядженні.

Нагадаємо, у квітні 2015 року народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект № 0014 "Про ратифікацію фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (проект" Надзвичайна кредитна програма для відновлення України ")". За відповідне рішення проголосували 263 нардепа при 226 мінімально необхідних.

Дана угода була підписана в Києві 22 грудня 2014 року і передбачає виділення кредиту в розмірі 200 млн євро.