ua en ru

Порошенко вважає рішення суду в Гаазі багатообіцяючим

Порошенко вважає рішення суду в Гаазі багатообіцяючим Фото: Петро Порошенко

Порошенко сподівається на "успішний розгляд позовів"

Президент України Петро Порошенко вважає багатообіцяючим рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі за позовом України проти Росії. Про це президент заявив під час спілкування з журналістами в Лондоні, передає "112 Україна".

"Я думаю, що це дуже багатообіцяюче сьогодні рішення в Гаазі, коли обидва судових позови судом були визнані юрисдикцією International Сourt of Justice в Гаазі для обох позовів України. І ми впевнені в тому, що сьогодні ми на правильному шляху, і ми сподіваємося на успішний розгляд зазначених позовів", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська сторона протягом майбутніх слухань буде надавати Міжнародному суду ООН в Гаазі докази порушень Росією мінських угод. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

Також перший віце-спікер підкреслила, що сьогоднішнє рішення суду в Гаазі є проміжним. Особливо важливим, на її думку, є той факт, що Україні вдалося переконати суд у тому, що події на Донбасі підпадають під Конвенцію про заборону фінансування тероризму.