ua en ru

Порошенко розповів подробиці переговорів з міністром оборони США

Порошенко розповів подробиці переговорів з міністром оборони США Фото: президент України Петро Порошенко (president.gov.ua)

Зустріч відбулася в рамках Мюнхенської конференції з безпеки

Президент України Петро Порошенко в суботу, 17 лютого, зустрівся з міністром оборони США Джеймс Меттіс і обговорив питання у військово-технічній сфері. Про це, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, відповідаючи на численні запитання журналістів, президент повідомив деякі деталі зустрічі з міністром оборони США Джеймсом Маттіс.

"Напевно, президенту не можна так говорити, але я в захваті від секретаря Меттіса. У нас був дуже хороший візит Міністра оборони України Степана Полторака. У нас були конкретні терміни розвитку співробітництва, в тому числі і у військово-технічній сфері, у постачанні, далеко не тільки і не стільки того виду озброєння, яке постійно обговорюється. Але, на жаль, розкрити цю інформацію я не можу ", - сказав президент.

Також Порошенко висловив слова подяки за розширення масштабів і напрямів співпраці з США у військовій і військово-технічній сфері.

"Я впевнений, що це сьогодні працює дуже і дуже ефективно", - заявив він.

Також президент уточнив, що він отримав повну підтримку законопроекту про національну безпеку і було досягнуто домовленостей про подальшу активізацію співпраці з НАТО.

"Ми проговорили, і я отримав повну підтримку законопроекту про національну безпеку, законопроекту щодо реформ, який є в складі нашого плану по НАТО", - повідомив президент і додав, що були обговорені конкретні кроки і досягнуті домовленості про подальшу активізацію співпраці з Північноатлантичним альянсом.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко під час Мюнхенської конференції з безпеки провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО, з яким він обговорив можливості подальшого посилення взаємодії України з Альянсом.