ua en ru

Порошенко розповів, яких рішень очікує від Міжнародного суду ООН

Порошенко розповів, яких рішень очікує від Міжнародного суду ООН Фото: Петро Порошенко

Зокрема, президент очікує на рішення, які зупинять поставки зброї на окуповану територію

Президент України Петро Порошенко розповів, яких рішень очікує від Міжнародного суду Організації Об'єднаних Націй в Гаазі. Про це він повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Ми очікуємо рішень, які зупинять поставки зброї на окуповану територію і зможуть навести порядок на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону, а також допоможуть зняти заборону на функціонування Меджлісу в АРК, дозволять припинити утиски етнічних українців та кримських татар", - підкреслив голова держави.

Міжнародний Суд ООН в Гаазі розпочав слухання за позовом України проти РФ щодо фінансування тероризму і щодо дискримінації українців та кримських татар в Криму. Ми очікуємо рішень, які зупинять поставки зброї на окуповану територію і зможуть навести порядок на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону, а також допоможуть зняти заборону на функціонування Меджлісу в АРК, дозволять припинити утиски етнічних українців та кримських татар.

Опубліковано Петром Порошенком 6 березень 2017 р.

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН в Гаазі може прийняти рішення, яким зобов'яже Російську Федерацію припинити агресію проти населення Донбасу і Криму через 1-2 місяці.