ua en ru

Порошенко закликав новообрану владу Львівської ОТГ до конструктивної співпраці

Порошенко закликав новообрану владу Львівської ОТГ до конструктивної співпраці фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)
Автор: РБК-Украина

Лідер партії "Європейська солідарність", п’ятий президент Петро Порошенко подякував львів’янам за підтримку на місцевих виборах та закликав політичні табори вгамувати емоції та налагодити конструктивну співпрацю.

Про це він написав у Facebook.

"Низький уклін львів’янам за особливо високий рівень підтримки "Європейської солідарності" на виборах до обласної та міської рад. Дякую тим, хто у першому та другому турах підтримав Олега Синютку. Спасибі всім, хто виявив небайдужість і взяв участь у голосуваннях", - пише Порошенко.

На його переконання, перше, що зараз мають зробити обидва табори - завершити виборчу кампанію і приборкати емоції, які вирують кілька останніх днів.

"Одні, на жаль, ухвалили хоча й законне, але поспішне рішення. А інші, на жаль, намагаються розіграти роль жертви. Рішення ж львів’ян мудре: буде влада, і буде опозиція, як це і має бути за демократії", - заявив Порошенко.

На його думку, обом слід якомога швидше забезпечити старт новообраного місцевого самоврядування на благо Львівської об’єднаної територіальної громади. Своєю чергою, команда "Європейської солідарності" готова підставити плече ще й на рівні Верховної ради.

Нагадаємо, у вівторок, 24 листопада, одразу через день після другого туру виборів мера Львова, депутати "Європейської солідарності", "Свободи" і "Варти" зібралися на перше засідання сесії Львівської міськради.

З початком роботи нової ради припинені повноваження не лише мера Львова, а й мерів та сільських голів приєднаних до львівської громади населених пунктів.