ua en ru

Порошенко запросив Президента Литви відвідати Україну 24 листопада

Порошенко запросив Президента Литви відвідати Україну 24 листопада
Президент України Петро Порошенко запросив Президента Литви Далю Грибаускайте відвідати Україну 24 листопада.

Президент України Петро Порошенко запросив Президента Литви Далю Грибаускайте відвідати Україну 24 листопада. Відповідне запрошення передав під час зустрічі радника Грібаускайте з питань зовнішньої політики Йовите Нелюпшене заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий, передає прес-служба АПУ.

"Співрозмовники обговорили питання, пов'язані з підготовкою сьомого засідання Ради президентів України та Литви, яке має відбутися 24 листопада в Києві. Валерій Чалий передав лист від Президента України на адресу Президента Литовської Республіки Далі Грібаускайте з запрошенням зробити в цей день офіційний візит в Україну", - йдеться в повідомленні.

Чалий зазначив, що Україна покладає великі надії на подальшу ефективну взаємодію з керівництвом Литви на шляху євроінтеграції. "У цьому контексті візит пані Грібаускайте в Київ буде мати важливе значення для українського суспільства", - зазначив Чалий.

У свою чергу, Нелюпшене позитивно оцінила перемогу на дострокових парламентських виборах в Україні проєвропейських політичних сил, зазначивши: "Україна повинна якомога ефективніше скористатися кредитом довіри ЄС, здійснюючи конкретні кроки у напрямку впровадження необхідних фундаментальних реформ, у тому числі в контексті практичної імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС".

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що Президент Литви має намір відвідати Україну 24 листопада.

Сьогодні Президент України Петро Порошенко запросив міністра закордонних справ Італії Федеріку Могерини, яка призначена на посаду Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки, відвідати Україну.