ua en ru

Порошенко привітав українців з Новим роком

Порошенко привітав українців з Новим роком Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент подякував українським воїнам та звернувся до співвітчизників у Криму, Донецьку та Луганську

Президент України Петро Порошенко заявив, що після кількох років кризи, яку спричинила війна, країна рухається до відновлення та розвитку, та подякував усім українцям за досягнення України в 2017 році. Про це йдеться в новорічному привітанні глави держави.

У промові Порошенко також згадав українських воїнів, які "надійно тримають оборону на східних рубежах" та українців, які тимчасово перебувають на окупованих територіях.

"Крізь штучні лінії розмежування мої щирі побажання хай почують Крим і Севастополь, Донецьк та Луганськ. Брати і сестри, ваш дім - Україна", - звернувся до них президент.

Крім того Порошенко висловив "щирі святкові поздоровлення" міжнародним партнерам, нагадавши про рішення Сполучених Штатів щодо постачання Україні сучасної оборонної зброї, та привітав українців зі "впевненим та безповоротним рухом до Європи".

Президент також пообіцяв забезпечити політичні умови, необхідні для економічного піднесення.

"У тих, хто хоче підпалити хату зсередини, слід забирати сірники, а по тих, хто нападатиме на нас зовні, навпаки, відкривати вогонь", - додав він.

"Я бажаю громадянам України і українцям всього світу миру, щастя, добробуту. З Новим роком вас і слава Україні", - завершив привітання президент.

Нагадаємо, 25 грудня президент України Петро Порошенко привітав українців із католицьким Різдвом, тоді президент зазначив, що святкуватиме це свято двічі - 25 грудня і 7 січня.