ua en ru

Порошенко доручив СБУ і МЗС домогтися звільнення українських полонених до 7 січня

Порошенко доручив СБУ і МЗС домогтися звільнення українських полонених до 7 січня Джерело фото:EPA
Президент України Петро Порошенко доручив Службі безпеки України та Міністерству закордонних справ України сприяти звільненню українських громадян, які перебувають в полоні у бойовиків і в Росії, до 7 січня.

Президент України Петро Порошенко доручив Службі безпеки України та Міністерству закордонних справ України сприяти звільненню українських громадян, які перебувають в полоні у бойовиків і в Росії, до 7 січня. Про це він заявив під час наради з керівниками силових відомств, передає прес-служба Президента.

"Вимагаю чіткої, скоординованої роботи між Службою безпеки і Міністерством закордонних справ щодо прискорення повернення наших додому. Завдання ставиться така, що до Різдва всі, хто є у списках, а їх сьогодні більше 600, повинні повернутися додому", - сказав Порошенко, звертаючись до голови Служби безпеки України.

Президент підкреслив необхідність активізації роботи по звільненню заручників, перебувають у полоні бойовиків і на території Росії.

Не менше зусиль СБУ має докласти і до пошуку зниклих безвісти громадян, додав він.

Нагадаємо, раніше Порошенко доручив СБУ до 25 грудня домогтися звільнення всіх заручників з полону бойовиків на Донбасі.