ua en ru

Порошенко доручив організувати відзначення 24-ї річниці незалежності України

Порошенко доручив організувати відзначення 24-ї річниці незалежності України Фото: Петро Порошенко

Займатися організацією святкувань повинні Яценюк і Ложкін

Президент України Петро Порошенко доручив міністерствам і обласним адміністраціям організувати відзначення 24-ї річниці незалежності України. Відповідний указ Президента №360/2015 опублікований на сайті глави держави.

Зокрема Кабінету міністрів України доручається утворити у двотижневий строк Організаційний комітет з підготовки 24-ї річниці незалежності України, співголовами комітету призначено прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін.

Кабмін має розробити в місячний строк з урахуванням пропозицій Організаційного комітету та затвердити план заходів з відзначення 24-ї річниці незалежності України".

Зокрема, передбачається проведення 23 серпня Дня державного прапора України у місті Києві, інших населених пунктах, а також дипломатичних представництвах України в інших країнах, організація урочистостей з нагоди Дня незалежності України у місті Києві за участю керівництва держави, представників іноземних держав та міжнародних організацій.

Також передбачається покладання квітів до пам'ятників та місць поховань видатних діячів України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників АТО на Донбасі.

Також Кабмін повинен звернутися до релігійних організацій з пропозицією провести 24 серпня молебні за Україну.

Міністерству освіти і науки України разом з Українським інститутом національної пам'яті доручається провести конкурс "Як зробити історію України цікавою для молоді".

Міністерству закордонних справ України доручено залучити до участі в урочистостях представників іноземних держав.

Правоохоронним органам Порошенко дав доручення посилити безпеку під час святкувань.

Міністерство інформаційної політики та інші відомства повинні підготувати соціальну рекламу та провести заходи з популяризації українського кіно в Україні та за її межами.

Зазначається, що указ Президента набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, на День Конституції українці отримають додатковий вихідний.