ua en ru

Порошенко підписав закон про реформування сфери паркування транспортних засобів

Порошенко підписав закон про реформування сфери паркування транспортних засобів Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Зокрема, закон передбачає запровадження фото-, відеофіксації правопорушень

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів". Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

"Президент підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів", прийнятий Верховною радою України 21 грудня 2017 року", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, закон передбачає запровадження фото-, відеофіксації правопорушень (порушень правил зупинки, стоянки та паркування транспорту), поширення механізму притягнення до адмінвідповідальності особи, за якою зареєстрований транспортний засіб, за окремі порушення правил дорожнього руху, порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів, несплату вартості послуг з паркування або паркування на місцях для інвалідів особами, що не мають такого права.

Крім того, відповідним законом удосконалено розміри штрафів за порушення правил паркування та передбачено надання 50% знижки в оплаті штрафів за порушення, зафіксовані в режимі фотозйомки/відеозапису, у разі сплати штрафу протягом 10 банківських днів.

Також закон визначає підстави звільнення від відповідальності особи, за якою зареєстрований транспортний засіб, зокрема при вибутті з її володіння номерного знаку або автомобіля внаслідок протиправних дій інших осіб, передачі права керування автомобілем іншій особі на відповідній правовій підставі.

"Законом передбачено, що органи місцевого самоврядування мають впроваджувати автоматизовану систему контролю оплати паркування; вжити заходів щодо збільшення чисельності посадових осіб місцевого самоврядування для прийняття на службу в органи місцевого самоврядування інспекторів з паркування", - йдеться у повідомленні.

Закон набирає чинності через 180 днів з дня його опублікування.

Нагадаємо, Верховна рада підтримала вказаний закон, який посилює відповідальність за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспорту на засіданні парламенту 21 грудня 2017 року.