ua en ru

Порошенко очікує подальшого зближення України з НАТО після липня 2016 р

Порошенко очікує подальшого зближення України з НАТО після липня 2016 р Фото: Петро Порошенко

А Яценюк попросив у НАТО озброєння

Президент України Петро Порошенко очікує подальшого зближення України з НАТО після саміту альянсу, який відбудеться в липні 2016 р. у Варшаві (Польща). Про це у вівторок, 22 вересня, Порошенко повідомив в ході засідання РНБО, передає кореспондент РБК-Україна.

"Упевнений, що і на наступному саміті НАТО, який відбудеться в липні 2016 року у Варшаві, ми зможемо детально обговорити результати цих зрушень з керівниками держав Альянсу, також в ході засідання Комісії Україна - НАТО на вищому рівні намітити стратегію нашого зближення на найближчі роки",- сказав Порошенко.

Також президент відзначив позитивну реалізацію напрямки співробітництва України з НАТО, які були визначені на торішньому саміті країн-членів НАТО.

У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до генсека НАТО, який був присутній на засіданні РНБО з проханням надати Україні оборонне озброєння.

"Ми ніколи не просили наступальна зброя, але нам треба захищати нашу державу. Нам треба захищати мир, спокій і стабільність в тому числі, в Європі. Нам необхідні оборонні можливості проти ядерної держави, яка витратила десятки мільярдів доларів на те, щоб модернізувати свою армію і на те, щоб залякувати весь цивілізований світ",- сказав Яценюк.

"Саме Володимир Путін відправляє свої літаки в ваше повітряний простір, саме Кремль відправляє субмарини і таким чином залякує країни-члени Альянсу",- сказав він і додав, що практична співпраця України і НАТО може відновити мир і стабільність в регіоні.

Зазначимо, Порошенко підтвердив, що питання вступу України в НАТО буде вирішуватися на референдумі.