ua en ru

Порошенко відзначив держнагородами ще 26 українських військових

Під час робочої поїздки до Запорізької області Президент України Петро Порошенко на острові Хортиця зустрівся з учасниками АТО, нагородивши 26 українських військових державними нагородами.

Під час робочої поїздки до Запорізької області Президент України Петро Порошенко на острові Хортиця зустрівся з учасниками АТО, нагородивши 26 українських військових державними нагородами. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено начальника розвідки штабу бригадної артилерійської групи 25-ї окремої повітрянодесантної бригади підполковника Олександра Шкляренка, який протягом чотирьох місяців у складі підрозділу артилерії бригади брав участь в операціях по звільненню від незаконних збройних формувань міст Красний Лиман, Ямпіль, Слов'янськ, Артемівськ, Дебальцеве, Шахтарськ та інших населених пунктів Донецької області.

Командир 25-ї окремої повітрянодесантної бригади полковник Юрій Содоль нагороджений Орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Юрій Содоль успішно виконує найскладніші завдання керівництва АТО. На початковому етапі операції (квітень - травень 2014 р.) підрозділи бригади стійко прикривали державний кордон, охороняли та обороняли найбільш важливі об'єкти (аеродроми Мелітополь, Краматорськ, Донецьк, Луганськ), що дозволило утримувати під контролем визначені райони.

Також під час візиту на о. Хортиця Порошенко представив військовим нового міністра оборони Степана Полторака.

"Це - професіонал, який вже на нових засадах практично з нуля створив і розбудував Національну гвардію України. Йому і зараз поставлені надзвичайно важливі завдання. Створити потужну, ефективну систему оборони України. Перебудувати систему забезпечення і логістики військ", - сказав Президент.

Нагадаємо, раніше сьогодні Порошенко був присутнім на засіданні Верховної Ради, яка призначила Степана Полторака міністром оборони України.