ua en ru

Порошенко схвалив право військових переносити невикористані відпустки на наступний рік

Порошенко схвалив право військових переносити невикористані відпустки на наступний рік Фото: Петро Порошенко

Також військові отримують право на відпустку у перший рік служби

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 448-VIII "Про внесення змін до статті 10-1 закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом Президента (08.06.2015)", - йдеться в статусі проходження документа.

Цей закон передбачає:

1) право військовослужбовців, які не використали в умовах особливого періоду своє право на щорічну відпустку, використовують його впродовж наступного календарного року, у тому числі декількома частинами.

2) право на відпустку у перший рік служби всім військовим крім строковиків (сьогодні таке право мають тільки військові-контрактники).

"Метою законопроекту є забезпечення умов для належного виконання особовим складом військових формувань своїх службових обов'язків, створення сприятливого морально-психологічного клімату в умовах підвищеного психологічного і нервового навантаження під час проходження служби", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, 19 травня 2015 р. Верховна Рада прийняла цей закон в цілому. За відповідний законопроект № 2234 проголосували 254 нардепа при 226 мінімально необхідних.