ua en ru

Порошенко нагородив Кузьму Скрябіна орденом "За заслуги"

Порошенко нагородив Кузьму Скрябіна орденом "За заслуги" Фото: Андрій Кузьменко (Скрябін)

Порошенко пояснив, що присвоїти Скрябіну звання народного артиста посмертно неможливо

Президент України Петро Порошенко підтримав нагородження українського музиканта Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна) орденом "За заслуги" І ступеня (посмертно). Про це йдеться у відповіді Президента на електронну петицію №22/002933-еп, в якій пропонувалося призначити Скрябіну звання народного артиста України.

"Слід зазначити, що відповідно до пункту 7 Положення про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України "Про почесні звання України" від 29 червня 2001 року № 476, присвоєння почесного звання посмертно не проводиться", - пояснив Порошенко.

При цьому Порошенко повідомив, що підтримав пропозицію Комісії державних нагород та геральдики про нагородження Скрябіна орденом "За заслуги" І ступеня.

"Одночасно, з огляду на численну підтримку відзначання А. Кузьменко державною нагородою і його значний внесок у розвиток української культури і збагачення вітчизняного музичного мистецтва, я підтримав пропозицію Комісії державних нагород та геральдики про нагородження Андрія Кузьменка орденом "За заслуги" І ступеня (посмертно)", - йдеться у відповіді на петицію.

Нагадаємо, 12 жовтня електронна петиція до Президента України Петра Порошенка з вимогою присвоїти співаку Андрію Кузьменко ("Скрябін") звання народного артиста України набрала більше 25 тис. підписів.

"Андрій Вікторович Кузьменко (Кузьма Скрябін) за фактом був і є народним артистом України. Мільйони українців довели це, після трагічної загибелі артиста, вийшовши на головні площі своїх міст. Його люблять і пам'ятають. Він заслужив це звання", - наголошувалося в тексті петиції.