ua en ru

Порошенко у Давосі обговорив створення Антикорупційного суду

Порошенко у Давосі обговорив створення Антикорупційного суду Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко зазначив, що відбулась розмова щодо ситуації з антикорупційними органами

Президент України Петро Порошенко у Давосі обговорив створення Антикорупційного суду. Про це йдеться у повідомленні на сайті глави держави.

"Я ще раз хотів би наголосити - питання створення незалежної антикорупційної інфраструктури, включно з Антикорупційним судом є питанням мого пріоритету. Це потрібно не для Світового банку, не для Міжнародного валютного фонду, не для іноземних партнерів. Це потрібно для мене і для України", - заявив президент.

Порошенко також повідомив, що питання створення антикорупційної інфраструктури та забезпечення її незалежної, ефективної роботи, в тому числі створення Антикорупційного суду було обговорено під час низки його двосторонніх зустрічей в Давосі.

"У нас була дуже ретельна розмова про ситуацію з антикорупційними органами. І в рамках парламентських дискусій ми маємо знайти ті формулювання, які з одного боку – не протирічать українському законодавству і українській Конституції, не порушують українського суверенітету. Але забезпечують незалежність антикорупційної інфраструктури і забезпечують її ефективність", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що податкова реформа і децентралізація земельного кадастру мають стати підготовкою до проведення земельної реформи в Україні.

Президент зазначив, що передусім треба наповнити земельний кадастр та прийняти рішення про створення Національного бюро фінансових розслідувань. Разом з тим має бути встановлена заборона на перевірки бізнесу для інших силових органів. Крім того, зі слів Порошенка, податок на прибуток має бути замінений на податок на виведення капіталу.