ua en ru

Поразку на виборах кандидата Григорчука підтвердили вже 8 судів, - спостерігачі

Кандидат в народні депутати по виборчому округу №79 (Запорізька обл.) Олександр Григорчук намагається змінити офіційні результати виборів. Про це повідомляють спостерігачі.

Згідно з повідомленням, незважаючи на те, що перемогу на 79-му окрузі здобув народний депутат Володимир Бандуров, для визначення переможця ОВК знадобилося провести перерахунок бюлетенів на 12 виборчих дільницях міста Дніпрорудне та смт Комишуваха.

Спостерігачі повідомляють, що, програвши вибори, Григорчук через суди намагається оскаржити рішення Окружної та Центральної виборчої комісії. Юристи Григорчука подали відразу 4 позову у Запорізький окружний адміністративний суд, оскарження рішення Окружної та Центральної виборчої комісії про перемогу депутата Бандурова, але за всіма чотирма позовами представники Григорчука програли. Суд підтвердив законність дій Окружної виборчої комісії при перерахунку бюлетенів. Чотири засідання Дніпропетровського апеляційного окружного суду, де Григорчук намагався оскаржити вже рішення Запорізького суду, також підтвердили перемогу Бандурова.

За наявною у спостерігачів інформації, тиск вже виявляється і на членів Центральної виборчої комісії з вимогою провести перерахунок голосів у 79 окрузі на користь кандидата Григорчука.