ua en ru

Японія вживатиме конкретні заходів у відповідь на запуск ракети КНДР

Японія вживатиме конкретні заходів у відповідь на запуск ракети КНДР Фото: прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе розповів про ракетний запуск КНДР

Японія буде тісно співпрацювати з США і Південною Кореєю для стримування КНДР

У понеділок, 19 травня, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе засудив останній запуск ракети Північної Кореї і пообіцяв дії разом з іншими країнами для стримування повторних провокацій Пхеньяну. Про це повідомляє Reuters.

"Як ми домовилися на недавньому саміті G7, питання Північної Кореї є одним з головних пріоритетів для міжнародного співтовариства", - сказав Абе під час виступу на телебаченні.

За його словами, Японія буде співпрацювати з Сполученими Штатами Америки длядля стримування Північної Кореї.

Прем'єр-міністр Японії також повідомив, що Японія зробить все можливе, щоб захистити своїх людей, і також буде тісно співпрацювати з Південною Кореєю та іншими країнами.

Як повідомлялося раніше, уряд Японії готує пакет власних санкцій проти Північної Кореї після проведення Пхеньяном пуску балістичних ракет.

Японія має намір переконати Раду Безпеки ООН ухвалити нові санкції відносно КНДР, тому вона чекає підтримки від Росії і Китаю. При цьому в Токіо відзначили, що РФ і КНР, на відміну від США, дотримуються позиції дипломатичного діалогу. Саме тому Японія приступила до розгляду введення власних санкцій проти Північної Кореї.

Нагадаємо, КНДР запустила ракету у бік Японії.