ua en ru

Польща зацікавилась українськими комплектуючими для модернізації військової техніки

Польща зацікавилась українськими комплектуючими для модернізації військової техніки Фото: Харківський машинобудівний завод "ФЕД" (dozor.kharkov.ua)

Україна планує не тільки постачання танкового обладнання, але й співробітництво у сфері авіації

Україна планує поставляти до Польщі приводи вертикалі для модернізації бойової машини РТ-91 (аналог танка Т-72), яка знаходиться на озброєнні в польській армії. Відповідні перспективи обговорив директор ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД" Олександр Пащенко з головою Асоціації оборонних підприємств Польщі в рамках візиту української делегації до Варшави, повідомили у прес-службі держконцерну "Укроборонпром".

Як зазначив Пащенко, після різдвяних свят на території ДП "Львівський бронетанковий завод" відбудеться зустріч делегацій України і Польщі.

В ході зустрічі польській стороні продемонструють роботу встановленого на танк Т-72 приводу вертикалі, а також нададуть всі необхідні технічні характеристики і висновки.

Керівництво Харківського машинобудівного заводу "ФЕД" також підтвердило свою готовність співпрацювати з Польщею в модернізації винищувача Міг-29.

Нагадаємо, у вересні 2015 року держпідприємство "Антонов" домовилося про співпрацю з польською компанією WB Electronics. Згідно з підписаним сторонами меморандумом, Україна буде використовувати технології польської компанії в розробці нового тактичного безпілотного авіаційного комплексу для ЗСУ.

Тоді ж повідомлялося, що Україна і Польща створять спільне виробництво камуфляжу.