ua en ru

Польща - Україна: що треба знати про контрольний матч

Польща - Україна: що треба знати про контрольний матч Фото: гравці збірної України (facebook.com/uafukraine)

Команда Андрія Шевченка готується до заключних матчів в Лізі націй

Збірна України на виїзді зіграє товариський матч проти команди Польщі. Трансляція розпочнеться о 21:45, а дивитися поєдинок можна на телеканалах "Україна" і "Футбол 1". Букмекери віддають невелику перевагу господарям поля.

11 листопада 21:45
Хожув, Сілезький стадіон

Прев'ю

Підопічні Андрія Шевченка проведуть першу з трьох ігор в цю міжнародну паузу. Товариська зустріч з командою Єжи Бженчека стане підготовкою до вирішальних матчів Ліги націй проти Німеччини і Швейцарії.

Контрольний матч збірних Польщі та України повинен був відбутися в кінці березня і стати перевіркою сил напередодні Євро-2020, але через коронавірус спаринг був скасований.

Положення команд у Лізі націй

Обидві збірні виступають у вищому дивізіоні Ліги націй. Україна посідає третє місце в групі після Іспанії і Німеччини. Відрив від Швейцарії, яка знаходиться в зоні вильоту, 4 очка за два тури до завершення групового етапу. Польща ж лідирує у своєму квартеті, випереджаючи на один бал Італію, на два - Нідерланди і на п'ять - Боснію і Герцеговину.

Повний паритет

За всю історію протистояння суперники зустрічалися між собою 8 разів: тричі Україна перемагала, тричі зазнавала поразки, і ще дві зустрічі закінчилися внічию. Навіть різниця забитих і пропущених м’ячів - 9-9.

Прогноз

На думку букмекерів, у сьогоднішній зустрічі польська збірна має трішки більше шансів на перемогу. Поставити на успіх господарів поля можна з коефіцієнтом 2,37, а тріумф збірної України оцінюється у 3,00, нічия - 3,25.

Де дивитись

Гра між національними командами відбудеться в середу, 11 листопада, в Хожуві на Сілезькому стадіоні. Організатори поєдинку вирішили, що гра повинні пройти без уболівальників на трибунах, оскільки в Польщі погіршилася ситуація з коронавірусом.

Пряма трансляція поєдинку буде доступна на телеканалі "Україна". Також матч покаже канал "Футбол 1". Початок о 21:45 за київським часом.

Що далі

14 числа "синьо-жовті" в Лейпцигу в рамках п’ятого туру Ліги націй зіграють із Німеччиною, а 17 в Люцерні в шостому турі ЛН поміряються силами зі Швейцарією.