ua en ru

Польща й Україна підписали меморандум щодо проекту Віа Карпатія

Польща й Україна підписали меморандум щодо проекту Віа Карпатія Фото: підписання меморандуму в Перемишлі (facebook.com/halyna.lytvyn)

Автотранспортна магістраль відіграватиме важливу роль в економічному розвитку країн Центрально-Східної Європи

Міністри інфраструктури України і Польщі, Володимир Омелян і Анджей Адамчик, підписали в Перемишлі меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у проекті Віа Карпатія. Документ підписано в Національному музеї перемиської землі, передає "Польське радіо".

Як повідомляється, маршалок Підкарпатського воєводства Владислав Ортиль підкреслив, що Віа Карпатія буде з’єднуватися з транспортними маршрутами в Україні, Румунії та Болгарії.

На думку глави мінінфраструктури Польщі, Віа Карпатія буде відігравати важливу роль в економічному розвитку воєводств, через які пролягатиме її маршрут.

"Це проект життя регіонів і країн Центрально-Східної Європи", - заявив міністр.

Зазначено, що меморандум про польсько-українську співпрацю в рамках цього проекту підписано після міжнародної конференції на тему парламентських традицій у Центрально-Східній Європі, яка відбулася за участю європейських парламентарів, учених і експертів.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявляв, що партнерство з Україною залишається ключовим завданням зовнішньої політики Варшави.