ua en ru

Польща планує подати позов на Росію до Міжнародного суду ООН у справі про смоленську катастрофу

Польща планує подати позов на Росію до Міжнародного суду ООН у справі про смоленську катастрофу Фото: Вітольд Ващиковський

В МЗС Польщі заявили, що інші методи впливу на Росію не принесли результатів

Найближчим часом Польща планує подати скаргу до Міжнародного Суду ООН в Гаазі на російське розслідування у справі смоленської катастрофи. Про це повідомив керівник Міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, передає "Польське Радіо".

В Польщі заявляють, що Росія відмовляється повернути уламки президентського літака ТУ-154М, який впав під Смоленськом в 2010 році.

"Протягом року ми намагалися перевірити, чи є можливість прямо домовитися з росіянами. Росіяни, як ви знаєте, реагували негативно, іноді зарозуміло. Ми також намагалися отримати підтримку від деяких наших союзників, установ, до яких ми належимо", - підкреслив глава МЗС Польщі.

Вітольд Ващиковський зазначив, що точний термін подання скарги залежить від юристів, проте це може статися протягом найближчих днів або тижнів.

"Оскільки справа триває вже сім років, наші можливості вичерпані. У зв’язку з цим, фактично, тепер триває процес оформлення скарги до Міжнародного суду, і найближчим часом ми цю скаргу представимо", - сказав Ващиковський.

Нагадаємо, колишній прем`єр Польщі Ярослав Качинський заявив, що Польсько-українські стосунки знаходяться під питанням.