ua en ru

Польща очікує від України з'ясування обставин підпалу школи у Львівській області

Польща очікує від України з'ясування обставин підпалу школи у Львівській області Фото: польська школа в Мостиськах

Польський консул залишається на постійному зв'язку з директором школи

Міністерство закордонних справ (МЗС) Польщі стурбоване підпалом школи в Мостиськах Львівської області і чекає з'ясування обставин інциденту та встановлення винних. Про це повідомляє "Польське радіо".

"Польський МЗС висловив стурбованість з приводу спроби підпалу польської школи в Мостиськах. У Варшаві очікують від української сторони з'ясування обставин і встановлення винних в інциденті", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, польський консул у Львові залишається на постійному зв'язку з директором школи та місцевою владою. Повідомляється також, що з 27 травня 2017 року тривають літні канікули, а тому в школі учнів не було.

Так, школа в Мостиськах є державним навчальним закладом, за яке відповідає українська держава. При цьому, уроки в ній проводять польською мовою та відповідно до програми для національних меншин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в місті Мостиська Львівської області невідомі підпалили одну із загальноосвітніх шкіл. В результаті пожежі ніхто не постраждав, частково знищене майно, яке перебувало в класі. Сума завданих збитків - близько 20 тис. гривень.