ua en ru

Польща готова надавати громадянам України шенгенські візи навіть при наявності одного квитка на Євро-2012, - МЗС

Республіка Польща запевнила про готовність надавати українським вболівальникам безперешкодні шенгенські візи під час чемпіонату Євро-2012. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наші польські колеги на останніх переговорах у Варшаві запевнили нас, що консульський супровід Євро-2012 буде відбуватися таким чином: українським вболівальникам будуть оформлюватися багаторазові шенгенські візи на весь період проведення чемпіоната, навіть за наявності одного квитка чи на один окремий футбольний матч, який буде проводитись на території Польщі", - пояснив Дикусаров.

За його словами, МЗС України отримало підтвердження від польської сторони "запевнення про готовність усіх консульських установ для видачі таких віз нашим вболівальникам за спрощеною процедурою". Він також підтвердив, що Польща готова підписати угоду з Україною про відміну оплати за отримання довгострокової національної візи.

Нагадаємо, в серпні 2011 р. Україна та Польща попередньо домовились про пільговий візовий режим для футбольних уболівальників під час Євро-2012.