ua en ru

Половина боргів по зарплаті в Харківській обл. припадає на держпідприємства, - застгубернатора

Половина боргів по зарплаті в Харківській обл. припадає на держпідприємства, - застгубернатора Фото: Харківський авіазавод

Найбільшими боржниками є Харківський авіазавод і завод ім. Малишева

Половина боргів по зарплаті в Харківській області припадає на державні підприємства, серед яких найбільші боржники - Харківське державне авіаційне виробниче підприємство та ДП "Завод ім. Малишева". Про це було заявлено 15 травня в ході наради в Харківській облдержадміністрації під керівництвом заступника губернатора Вадима Глушко за участю представників Міністерства економічного розвитку і торгівлі та ДК "Укроборонпром", передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Глушко, найбільші борги у авіазаводу. На 1 травня борг по зарплаті становив на підприємстві 45,6 млн грн, по страховим внескам в пенсійний фонд - 85,1 млн грн, по пільгових пенсіях - 9,3 млн грн і по єдиному соціальному внеску - 21 млн грн. Заборгованість пов'язана з відсутністю замовлень.

На заводі ім. Малишева по заробітній платі заборгованість на 1 травня склала 15,5 млн. грн, з відшкодування пільгових пенсій - 22,5 млн грн і по єдиному соціальному внеску - 32 млн грн. При цьому у підприємства є замовлення для зовнішнього і внутрішнього ринків.

"Власникам була поставлена задача - розробити комплексний план щодо виходу з ситуації. Крім того, зараз будуть узгоджені графіки погашення заборгованостей по заробітній платі, підписані керівниками підприємств та представниками відповідних відомств. У свою чергу облдержадміністрація контролюватиме графік погашення заборгованостей по заробітній платі на цих держпідприємствах", - зазначив заступник губернатора.

Нагадаємо, міжнародне агентство Fitch підтвердило рейтинг Харкова на рівні CC.