ua en ru

Поліція розслідує викрадення 150 тис. євро з суми трансферу "динамівця" Ярмоленка

Поліція розслідує викрадення 150 тис. євро з суми трансферу "динамівця" Ярмоленка Фото: Андрій Ярмоленко (bvb.de)

Спортивна школа, в якій виховувався футболіст, не отримала 5% суми контракту між ФК "Динамо" і "Борусія Дортмуд"

Поліція розслідує викрадення 150 тис. євро з суми трансферу українського футболіста Андрія Ярмоленка у німецьку "Боруссію". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Як відомо, у серпні 2017 року футбольні клуби "Динамо Київ" і "Боруссія Дортмуд" уклали контракт з міжнародного трансферу футболіста на суму 25 млн євро.

Так, згідно з регламентом ФІФА, 5% суми контракту спрямовується на розвиток спортивних шкіл, в яких виховувався футболіст.

Ярмоленко був учнем, вихованцем і гравцем спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу "Юність" у місті Чернігові з 1997 по 2006 рік, тому платіж солідарності, розмір якого розраховується Федерацією Футболу України, повинен був надійти в спортивну школу. Однак частина платежу в сумі 150 тис. євро на підставі підроблених документів була перерахована однією з громадських організацій зі співзвучною назвою, яка не мала відношення до виховання футболіста. Надалі ця організація перерахувала частину цих коштів на рахунки одного з суб'єктів господарювання.

Повідомляється, що за даним фактом прокуратурою області за результатами вивчення матеріалів про перерахунок коштів, за відсутності факту їх цільового використання, зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України ("Шахрайство"). На сьогодні вилучено документи про рух коштів, накладено арешт на грошові активи, проводяться допити.

Нагадаємо, 28 серпня 2017 року дортмундська "Борусія" оголосила про підписання контракту з нападником київського "Динамо" Андрієм Ярмоленком.