ua en ru

Політолог порадив владі утриматися від спекуляцій навколо "Стіни"

Політолог порадив владі утриматися від спекуляцій навколо "Стіни" Фото: Андрій Миселюк (hromadske.tv)

Миселюк підкреслив, що спроби дискредитувати ті чи інші антиросійські кроки влади грають на руку Росії

Українській владі варто утриматися від спекуляцій навколо проекту "Стіна". Таку думку у своєму блозі висловив політичний експерт Андрій Миселюк.

"Час від часу в ЗМІ з'являється інформація про зловживання навколо "Стіни" на кордоні з Росією. Такі дії приватних підрядників використовуються як технологія для блокування її будівництва. А головною перепоною для швидкого зведення "Стіни" є дефіцит її фінансування", - пише експерт.

Він підкреслив, що українській владі необхідно в першу чергу утриматися від політичних спекуляцій, пов'язаних з роботами по цьому проекту.

"Напевно, ніхто з тих, хто адекватно оцінює стан захисту нашого східного кордону, не буде заперечувати проти необхідності поставити ефективний заслін перед загрозами з боку Росії. Питання тільки в ефективному контролі використання грошей", - написав Миселюк.

Він вважає показовим той факт, що країни Балтії синхронно з Україною почали будівельні роботи з облаштування своїх кордонів з Росією.

"В Україні вживаються необхідні зусилля для забезпечення безпеки від агресивних зусиль Росії. Із значних кроків останніх днів - рішення РНБО запровадити до 1 січня наступного року електронну систему попередньої реєстрації для громадян РФ, які мають намір в'їхати в Україну. А також вчорашнє рішення Верховної Ради перерахувати понад 4 млрд гривень з коштів, отриманих в результаті спецконфіскації, на заходи з підвищення обороноздатності країни", - зазначив політолог.

Експерт упевнений, що спроби дискредитувати ті чи інші антиросійські кроки влади грають на руку Росії і її "п'ятої колони".

"Всі скандали штучно роздуваються і використовуються як ефективна технологія в українській дійсності. Де "зрада" подобається набагато більше, ніж будь-які кроки, що відокремлюють нас від агресивного і неадекватного сусіда", - резюмував Миселюк.

Нагадаємо, раніше ГПУ встановила факт розкрадання понад 100 млн гривень під час виконання робіт з інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону (проект "Стіна").

Пізніше стало відомо, що в рамках розслідування розкрадань державних коштів при будівництві проекту "Стіна" ГПУ не виявила причетність Держприкордонслужби України та інших держорганів до злочинів.

Зазначимо, проект "Стіна" був представлений Арсенієм Яценюком на засіданні Кабінету міністрів України 3 вересня 2014 року.