ua en ru

Поки що немає позитивного сценарію для України з точки зору її європейських устремлінь, - Туск

Поки що немає позитивного сценарію для України з точки зору її європейських устремлінь. Про це сьогодні перед самітом Європейського Союзу у Брюсселі заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, повідомляє "Польське радіо".

Водночас, голова польського уряду наголосив, що ЄС не припиняє заходів з метою наближення України.

Туск зазначив, що в політичній грі з Росією за зону впливів, Євросоюз зазнав поразки, але це ще не означає програшу у війні.

За словами польського прем'єра, щораз більше лідерів ЄС помічає, якою важливою для майбутнього України є реалістична політика ЄС щодо Росії, тобто позбавлена ілюзій і наївних припущень.

Зазначимо, ситуація в Україні буде обговорюватися у п'ятницю - другий день саміту ЄС.

Нагадаємо, 21 листопада 2013 р. уряд України вирішив призупинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС, після чого Україна почала налагоджувати зіпсовані стосунки з Росією.

Так, 17 грудня 2013 р. за підсумками зустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича та Володимира Путіна було загалом підписано 14 документів. Зокрема, було досягнуто домовленості про зниження ціни на російський газ для України до 268,5 дол. за тис. куб. м та розміщення Росією 15 млрд дол. в довгострокових боргових зобов'язаннях України. Крім того, було підписано план дій щодо врегулювання торговельних обмежень на 2013-2014 рр.