ua en ru

Прикордонники виявили 17 картин, викрадених з італійського музею

Прикордонники виявили 17 картин, викрадених з італійського музею Фото: ФСБ планувала власну операцію з вивезення картин в Придністров'ї

Загальна вартість колекції становить понад 16 млн євро

В Одеській області 6 травня при підготовці до переправи на територію Молдови прикордонники затримали 17 картин, викрадених 11 листопада 2015 року з музею Кастельвеккьо у Вероні (Італія). Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.


"Завдяки успішно проведеній операції силовикам вдалося виявити колекцію з 17 цінних картин Рубенса, Тінторетто, Пизанелло, Карото і Мантеньї, викрадених з міського музею у Вероні. Загальна вартість колекції на сьогоднішній день перевищує 16 мільйонів євро", - йдеться у повідомленні.

Прикордонники виявили 17 картин, викрадених з італійського музеюФото: експертиза підтвердила справжність картин.

Також під час оперативних заходів прикордонники отримали дані, що розшук картин знаходиться у сфері інтересів ФСБ РФ, а злодії взяті нею під свій контроль. Крім того, ФСБ планувала власну операцію з вивезення картин в Придністров'ї, яке є підконтрольним Росії.

Прикордонники виявили 17 картин, викрадених з італійського музеюФото: картини були викрадені з музею у Вероні.

Зазначається, кілька днів тому мистецтвознавчою експертизою оригінальність полотен було підтверджено.

Нагадаємо, 6 травня, на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Мар'їнка" прикордонники Краматорського загону затримали порушника, який намагався на автомобілі вивезти з самопроголошеної "Донецької народної республіки" в Україну лейкопластири на суму 800 тис. гривень.