ua en ru

Прикордонникам за 2017 рік пропонували хабарів на понад 1 млн гривень

Прикордонникам за 2017 рік пропонували хабарів на понад 1 млн гривень Фото: хабар (dpsu.gov.ua)

У 2017 році прикордонники повідомили про понад тисячу спроб підкупу

Прикордонникам за 2017 рік пропонували хабарів на понад 1 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

"У минулому році співробітники Держприкордонслужби оформили та направили до Нацполіції понад тисячу повідомлень для внесення до ЄРДР відомостей про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого статтею 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Загальна сума коштів, запропонованих прикордонникам, становила понад 1 мільйон гривень", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що вже у 2018 році чергову спробу підкупу прикордонників було зафіксовано у пункті пропуску "Бачівськ".

Так, сьогодні вночі двоє громадян Азербайджану пропонували хабарі загальною сумою 1850 гривень прикордонникам Сумського загону за безперешкодний пропуск через державний кордон. Наразі їх передано представникам Нацполіції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у грудні 2017 року у аеропорту "Бориспіль" громадянин Нідерландів спробував дати прикордонникам хабар у розмірі 2 тисячі доларів.