ua en ru

Підписано угоду про викуп акцій Української біржі

Операція буде закрита після отримання дозволу НКЦПФР на придбання істотної частки біржі

Інвестиційна група "Універ" і Московська біржа 16 листопада підписали угоду, за якою російська сторона продає пакет акцій ПАТ "Українська біржа". Про це йдеться на сайті інвестиційної групи "Універ".

Наголошується, що операція буде закрита після отримання дозволу НКЦПФР на придбання істотної частки біржі як ліцензованого учасника фондового ринку.

"Продавець - публічна компанія з прозорим корпоративним управлінням, до того ж досить велика. Йому були потрібні формальні узгодження на декількох внутрішніх рівнях, а також із зовнішніми консультантами", - прокоментував подію Тарас Козак, президент Інвестиційної Групи "Уннівер".

Крім того, вимогою продавця була оплата акцій у вільно конвертованій валюті. Чинне законодавство не дозволяє цього українським юридичним особам, так покупцем по угоді виступає іноземна SPV. У периметр операції також входить повний викуп "Український біржового холдингу", який володіє більше 20% акцій "Української біржі".

Відзначимо, інвестиційна Група "Універ" працює в Україні з 2005 року. Основні напрямки - брокерське обслуговування, управління інвестиційними фондами та корпоративне фінансування.

Нагадаємо, Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) у п'ятницю, 12 вересня, представила проект стратегії розвитку фондового ринку на 2015-2017 роки.