ua en ru

Під Києвом буде реалізований проект індустріального парку "Технополіс" за 60 млн дол., - Каськів

Під Києвом буде реалізований проект індустріального парку "Технополіс" з первинними інвестиціями в розмірі понад 60 млн дол. Про це РБК-Україна сказав голова Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами України Владислав Каськів.

"Національний проект "Технополіс" - це новий національний проект, він фактично визначений дорученням Президента ще тиждень тому, і зараз ми приступили до реалізації даного проекту... І це той унікальний випадок, коли фактично на старті національного проекту ми вже маємо чітке розуміння всіх параметрів цього проекту. Фактично цей проект припускає на первинному рівні залучення інвестицій на рівні більше 60 млн євро, як базовий інфраструктурний майданчик, на якому можуть розміститися лідери високотехнологічних компаній, тобто це спеціальний індустріальний парк, орієнтований на ІТ-індустрію", - зазначив Каськів.

Нагадаємо, 22 березня Президент України Віктор Янукович за результатами засідання комітету з економічних реформ доручив прем'єр-міністру України Миколі Азарову до 15 травня прискорити реалізацію і розширити перелік національних проектів в Україні, зокрема, проектами "Індустріальні парки України" (створення промислово-виробничої інфраструктури) і "Технополіс" (створення інфраструктури інноваційного розвитку та високих технологій).