ua en ru

По всій Україні 18-19 грудня відбудуться молебні та Хресні ходи в підтримку згоди і збереження країни

У всіх регіонах України 18-19 грудня відбудуться молебни та Хресні ходи в підтримку згоди і збереження країни "Молитва за Україну!". Цю ініціативу підтримали і взяли активну участь в її організації Почаївська, Києво-Печерська і Святогірська Свято-Успенська Лавра.

У Свято-Успенській Лаврі (м. Святогірськ, Донецька обл.) 18 грудня о 9:00 відбулася літургія, молебень і хресний хід "Молитва за Україну!". Там же відбудеться і оприлюднення звернення блаженнішого Митрополита Київського і Всієї України Володимира.

У Києві 19 грудня о 14:30 розпочнеться хресний хід від Свято-Введенського монастиря до Свято-Успенського собору Києво-Печерської Лаври, де відбудеться богослужіння та оприлюднення звернення блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.

В цей же день, 19 грудня, молебні та Хресні ходи відбудуться і в інших регіонах країни:

- Вінницька обл., с. Перепильченці, Свято-Миколаївська церква, початок о 10:30

- Волинська обл., с. Зимно, Зимненський жіночий монастир, початок о 10:30

- м. Донецьк, Святомиколаївська Успенська церква (на Ларинці), початок о 9:00

- АР Крим, м. Євпаторія, Свято-Миколаївський собор, початок о 10:30

- Луганська обл., м. Стаханів, Свято-Нікольський собор, початок о 10:00

- м. Одеса, Свято-Успенський собор (Соборна площа), початок о 10:30

- Рівненська обл., м. Острог, Свято-Воскресенський храм, початок о 10:30

- м. Харків, Благовіщенський Кафедральний Собор, початок о 9:30

- Хмельницька обл., смт. Віньківці, Свято-Воскресенський храм, початок о 11:30

Ініціатива "Молитва за Україну!" зародилася 14 грудня у Почаївській Лаврі під час проповіді її настоятеля владики Володимира. Метою ініціативи є проведення всіх храмах України молебнів за суспільну згоду і збереження цілісності держави.

У Києво-Печерській Лаврі 15 грудня владика Павло підтримав духовну ініціативу Почаевской Лаври і висловив надію, що в День Святого Миколая буде проведено молебень та Хресний Хід від Свято-Введенського монастиря до Свято-Успенського Собору Києво-Печерської Лаври. Цю духовну ініціативу благословив блаженніший Митрополит Київський і Всієї України Володимир.

17 грудня ця ініціатива була підтримана і Святогірською Свято-Успенською Лаврою.

Всі три Лаври, як три духовних центру країни, взяли активну участь у підтримці цієї ініціативи - молитися за злагоду в Україні.