ua en ru

За уточненими даними, кількість жертв теракту на залізниці в Індії досягла 65 осіб.

За уточненими даними, кількість жертв терористичного акту на залізниці в Індії зросла до 65 осіб, серед постраждалих числяться 200 індійців. Проте, як очікується, кількість жертв буде рости, оскільки роботи зі звільнення заблокованих усередині складу пасажирів ще не закінчені, передає ВВС.

На місці події було знайдено два плакати екстремістського угрупування маоїстів, яке офіційно взяло на себе відповідальність за інцидент. Проте представники правоохоронних органів до цих пір не прийшли до єдиної думки про те, що послужило причиною аварії. На даний момент достовірно встановлено, що провиною всьому була відсутність стикової накладки, утримуючої рейки. Але не ясно, яким чином вона зникла: в результаті підриву або цілеспрямованого її вилучення.

Інцидент в одному з ізольованих сільських районів в штаті Західна Бенгалія на сході країни, який також відомий як один з оплотів маоїстського руху. З рейок зійшло 13 вагонів пасажирського потягу Gyaneswari Express, що прямував з Калькутти в найкрупніше передмістя Мумбаї м.Курнула. 3 вагони було протаранено товарним поїздом, що рухався назустріч.