ua en ru

За неофіційними даними, правляча коаліція Греції практично погодила заходи щодо економії 11,5 млрд євро в 2013-2014 рр

Правляча парламентська коаліція в Греції майже погодила комплекс заходів по економії 11,5 млрд євро в 2013-2014 рр., передає Reuters з посиланням на анонімні джерела, обізнані про переговори. Нагадаємо, що скорочення державних витрат є одним з вимог до Греції з боку кредиторів з Європейського союзу (ЄС) і Міжнародного валютного фонду (МВФ), які вже виділили Афінам близько 240 млрд євро фінансової допомоги. "Між лідерами партій немає розбіжностей, просто існують різні пропозиції по захисту громадян з низькими пенсіями і доходами в державному секторі. Нам потрібно домовитися про вжиття заходів на 1,5 млрд євро, щоб досягти необхідної підсумкової суми в 11,5 млрд євро економії", - сказало джерело, що бере участь в переговорах.

Про невдачу переговорів партій "Нова демократія", соціалістів і "Демократичних лівих" повідомлялося 26 липня. Офіційне відновлення переговорів очікується 30 липня.

Грецькі ЗМІ повідомляють, що уряд обговорює можливість підвищення пенсійного віку на один рік, скорочення держслужбовців, урізання пенсій та соціальних допомог, підвищення податків та скасування податкових пільг, а також інші заходи.

Нагадаємо, днями глава Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозу заявив, що Греція не покине єврозону.