ua en ru

Пленарний тиждень Рада розпочне у вівторок із закону про реінтеграцію Донбасу

Пленарний тиждень Рада розпочне у вівторок із закону про реінтеграцію Донбасу Фото: Верховна Рада (president.gov.ua)

Законопроект розглядатимуть першим

Верховна Рада Україні наступний тиждень пленарних засідань розпочне у вівторок, 16 січня. Першим у порядку денному парламент розгляне законопроект 7163 про реінтеграцію Донбасу, йдеться у розкладі засідань ВР на 16-19 січня.

Так, проект закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" народні депутати розглядатимуть у другому читанні. Цей законопроект президент України Петро Порошенко визначено як невідкладний.

Документ передбачає, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною. А межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу Збройних сил України.

Також пропонується до порядку денного сесії включити внесений до ВР президентом законопроект про Вищий антикорупційний суд.

У середу парламент розглядатиме питання ратифікації, зокрема, Проект доступу до довготермінового фінансування між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку. Ще один законопроект цього дня стосуватиметься внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації.

У четвер, 18 січня, ВР розглядатиме питання економічної політики, зокрема про внесення змін до законодавства щодо створення та ведення Кредитного реєстру Національного банку та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків.

У п’ятницю відбудеться година запитань до уряду. Також парламентарі розглянуть внесення змін до закону про вищу освіту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у законопроекті про реінтеграцію Донбасу з'явиться термін "окупаційна адміністрація РФ".