ua en ru

Петренко анонсував скасування понад 100 "корупційних" регуляторних актів

Петренко анонсував скасування понад 100 "корупційних" регуляторних актів Фото: Павло Петренко розповів про скасування чергових регуляторних актів

Глава Мін'юсту вважає, що такі акти втратили актуальність і сприяють корупції

На наступному засіданні Кабміну будуть скасовані близько 100 регуляторних актів. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко під час брифінгу в четвер, 2 березня, передає кореспондент РБК-Україна.

"З нашої ініціативи, серед тих 100 актів, які скасовуються... суто корупційні акти, щоб чиновник приходив і вимагав хабара. Фактично таких 100 указів, які не просто втратили актуальність, а є шкідливими для українського суспільства і бізнесу, будуть скасовані на найближчому засіданні уряду з ініціативи Мін'юсту. Зараз ми анонсуємо скасування ще 400 актів у березні", - сказав Петренко.

Він розповів, що кожного місяця проводить аналіз таких законодавчих актів.

"Лише за минулий рік уряд скасував одним своїм рішенням понад 360 нормативних актів, різних інструкцій і регламентів. Ми на цьому не зупинилися і за дорученням прем'єр-міністра Гройсмана, я взяв на себе зобов'язання щомісячно проводити аналіз кількості актів, які наприймалися протягом останніх 25 років і під час Радянського союзу", - зазначив Петренко.

На думку глави Мін'юсту, регуляторні бар'єри - найбільше зло для підприємця.

"Україна успадкувала від Радянського союзу погану практику, регулювання всіх сфер життя. Цей блок протягом останніх років перетворився на корупційні маніпуляції, які чиновники використовували в своїх цілях", - сказав він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що процес реформ в Україні триватиме ще кілька років.