ua en ru

Пєсков сподівається, що ситуація в Україні не призведе до нової "холодної війни"

Прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков охарактеризував події, що розгортаються в Україні та навколо неї, "торжеством колапсу міжнародного права і подвійних стандартів".

Прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков охарактеризував події, що розгортаються в Україні та навколо неї, "торжеством колапсу міжнародного права і подвійних стандартів". Про це він заявив в ефірі телеканалу "Росія 1".

При цьому він висловив надію, що події в Україні не призведуть до "холодної війни" між Росією і Заходом. "Не хотілося б, вірю, що це не так, вірю, що вона не почалася, і хочеться вірити, що вона не розпочнеться", - підкреслив Пєсков.

Визнавши, що між Росією, європейськими країнами і США "зафіксовані глибокі розбіжності концептуального характеру", він сказав, що "залишається надія на те, що в результаті діалогу вдасться намацати якісь точки дотику".

"На жаль, я не можу себе утримати від того, щоб не сказати, що в цілому те, що ми бачимо зараз в Україні і навколо неї, - це торжество безправ'я, торжество цинізму і колапсу міжнародного права і торжество подвійних стандартів", - заявив Пєсков.

Крім того, Він "з посмішкою" поставився до спроб західних країн запропонувати посередництво у переговорах по Україні. "Зараз з Європи звучать заклики до Росії вести переговори з людьми з Києва, які називають себе владою України, за посередництва західних країн. На це можна посміхатися", - сказав Пєсков.