ua en ru

За перший день видачі українці оформили близько 100 електронних паспортів

За перший день видачі українці оформили близько 100 електронних паспортів Фото: електронний паспорт

При цьому було виявлено ряд недоліків з оформленням

Державна міграційна служба констатує, що за перший день видачі паспортів громадянина України в електронному вигляді було оформлено близько 100 паспортів нового зразку, передає прес-служба відомства.

"11 січня в Україні розпочалося оформлення паспорта громадянина України у формі картки. На першому етапі новий документ оформлюється лише особам, які досягли 16-річного віку та оформлюють документ вперше... Враховуючи складні погодні умови та навчальний день у закладах освіти, 11 січня до підрозділів міграційної служби звернулося близько 100 громадян, однак навіть така кількість оформлених документів дозволила виявити ряд недоліків з оформленням", - сказано в повідомленні.

Так, наразі оформити документ можна у 330 з близько 600 підрозділах міграційної служби на всій території України.

Відомство підкреслює, що на його гарячу лінію протягом дня надходили зауваження громадян щодо роботи окремих підрозділів ДМС.

"У деяких підрозділах громадянам пропонували надати документи, які не потрібні - довідки з ЖЕКу, ідентифікаційні номери батьків тощо. В одному з підрозділів навіть вимагали фотографії, хоча сама процедура оформлення документа передбачає фотографування особи у підрозділі ДМС безкоштовно", - зазначає ДМС.

Відзначається, що для оформлення паспорта громадянина України у формі картки особі, яка досягла 16 років та оформлює паспорт вперше необхідно подати лише свідоцтво про народження. При цьому ксерокопії паспортів батьків надати бажано, але не обов'язково.

Нагадаємо, у понеділок, 11 січня, в Україні почалося оформлення паспорта громадянина України у формі карти (ID-карти).