ua en ru

Перші переселенці з Маріуполя доїхали до Кам’янського

Перші переселенці з Маріуполя доїхали до Кам’янського Фото: перші переселенці з Маріуполя доїхали до Кам’янського (t me)

Днями до міста Кам’янське почали прибувати переселенці із окупованого Маріуполя. Їх розселяють на базах відпочинку і в профілакторіях: там облаштували велику кількість місць.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на гендиректора "Каметсталь" групи "Метінвест" Дмитра Ліппа.

Також місто отримало багато гуманітарної допомоги: її будуть розподіляти між переселенцями та відправляти далі, туди, де вона потрібна.

"Ми співпрацюємо з Фондом Ріната Ахметова та локальними підприємствами для того, щоб отримувати допомогу, у нас є волонтерський штаб - молодіжна організація Каметсталі, де самі збираємо речі - зібрали уже півтони допомоги, яку готові надавати тим, кому вона потрібна. Зараз уся Україна - це тил, який працює на те, щоб на фронті були усім забезпечені, а люди, які потребують допомоги, могли її отримати", - поділився він.

За словами мера Кам’янського Андрія Білоусова, місто працює у звичному режимі і готове приймати стільки людей, скільки приїдуть, і всім надавати необхідну допомогу.

"Зараз у Кам’янському знайшли прихисток понад півтори тисячі людей – це переселенці із Донецької, Луганської, Харківської областей. Багато їх залишається у місті, дехто їде далі на захід. Ми готові приймати людей стільки, скільки приїде. Усі магазини працюють, продуктів і товарів вистачає, працюють також великі підприємства - Каметсталь наразі платить зарплати нашим мешканцям, платить податки у місцевий бюджет, а також допомагає будувати захисні укріплення міста. Також тісно ми співпрацюємо зі збройними силами і теробороною: до наших військоматів стояла черга у декілька сот метрів. Захисників у декілька разів більше, ніж місць, тож місто готове до оборони", - запевнив Білоусов.

Як відомо, компанія "Метінвест" обладнала 5500 місць для переселенців у містах присутності, а також доправила 80 тонн гуманітарної допомоги з Польщі.

Також компанія передала 1610 медичних наборів з найнеобхіднішими ліками чотирьом запорізьким лікарням.