ua en ru

У першу сотню кращих вузів Європи не потрапив жоден український університет

У першу сотню кращих вузів Європи не потрапив жоден український університет Фото: Львівська політехніка (wikipedia.org)

У списку 400 вузів рейтингу опинилися 4 українських університету

У першу сотню найкращих вищих навчальних закладів Європи не потрапив жоден український університет, в числі 400 кращих вузів опинилися 4 університета України. Про це свідчать дані рейтингу британського журналу Times Higher Education.

Так, до першої п'ятірки увійшли 4 університета Великобританії і один швецарский ВНЗ. На першому місці і в європейському і світовому рейтингу за версією журналу опинився Оксфордський Університет.

Згідно з оцінкою Times Higher, серед 400 кращих університетів на позиціях після 300-того місця названі НУ "Львівська Політехніка", НТУУ "Київський політехнічний інститут" імені Ігоря Сікорського, Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Харківський національний університет імені Каразіна.

Відзначимо, що в світовому рейтингу за версією журналу ці вузи отримали місця після 800 позиції.

Всього в європейський рейтинг вузів потрапили 400 організацій, що склало близько 40% від увійшли до загальносвітової список, який налічує 980 навчальних закладів. Вузи оцінювали за їх навчальним середовищіем дослідницьким середовищем, галузевих доходах і міжнародних перспективах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що шість українських університетів потрапили в світовий рейтинг вищих навчальних закладів The QS World University Rankings. Найкраща позиція дісталася Харківському національному університету імені Каразіна, його місце - в проміжку 401-410 позицій.