ua en ru

Первинний ринок вживаного автотранспорту в листопаді впав на 25%

Первинний ринок вживаного автотранспорту в листопаді впав на 25% Фото: первинний ринок уживаних автомобілів

За даними "Укравтопрому", загальна кількість первинних реєстрацій перевищила 2,5 тис. штук

На первинному ринку колишніх в експлуатації автомобілів у листопаді 2015 року вперше за останні вісім місяців кількість проданих комерційних автомобілів перевищила продажу легкових. Про це повідомили у прес-службі асоціації "Укравтопром".

Як зазначається, в листопаді загальна кількість первинних реєстрацій б/в автомобілів становила 2 тисячі 532 штуки, падіння щодо результатів жовтня - 25%.

У тому числі в сегменті легкових автомобілів первинні реєстрації зменшилися на 31% (всього зареєстровано 1173 штуки), в сегменті комерційних автомобілів - на 19% (1259 штук), а в сегменті автобусів зафіксовано зростання на 1% (100 штук).

Порівняно з результатами листопада минулого року, первинні реєстрації б/в легкових автомобілів показали чотирикратне зростання, автобусів - ріст на 47%, що, з урахуванням падіння в сегменті комерційних автомобілів на 83%, зумовило загальне зниження продажів автотранспортних засобів на 67%.

Традиційно найбільш популярними марками серед імпортних б/в легкових і комерційних автомобілів були Renault (382 і 289 штук відповідно), серед автобусів - Mercedes-Benz (65 штук).

Як повідомлялося, за підсумками 10 місяців ринок нових легкових авто знизився на 56% до майже 36 тисяч штук.