ua en ru

Переселенці і воїни АТО можуть залишитися без допомоги з-за корупції в Одесі, - благодійний фонд

Одеський благодійний фонд "Добрий Самарянин" через корумпованість чиновників не може оформити гуманітарний вантаж для воїнів АТО і переселенців з Донбасу. Про це заявив сьогодні керівник фонду Петро Сердиченко в ході зустрічі адміністративно-господарського активу Одеської області з віце-прем'єр-міністром України Геннадієм Зубко.

Як уточнив РБК-Україна громадський активіст, українська діаспора зі США направила в Україну чотири контейнери гуманітарного вантажу, два з яких вже прибули в одеський порт і протягом трьох тижнів там простоюють.
За його словами, утримання вантажу досить різноманітне: теплий одяг, коляски для інвалідів, милиці, шприци одноразові, рентген-апарати та ін.

Однак служби СЕС, екологічного контролю, а також брокерські компанії, які виконують функції посередників у корупційних схемах, створюють проблеми при оформленні вантажу.

"Приміром, вимагають 500 доларів за одну з довідок, а їх там з десяток. В іншому випадку, процес затягується на місяці", - уточнив керівник фонду.

"Люди кров проливають, країна спливає кров'ю, а тут негідники вирішили брати хабарі і їм на все наплювати. Ми ще повинні платити штрафні санкції за простій контейнерів, але я платити не буду: хай забирають і носять ці речі", - додав Сердиченко.

При цьому підсумок зустрічі з віце-прем'єр-міністром керівник фонду оцінив позитивно.

"Мені сподобалася його реакція. Було дано завдання про внесення фонду до реєстру організацій, таких як "Червоний хрест", для уникнення проблем з оформленням вантажу", - повідомив він.